
Halk Yatırım, 2 Ekim’de paylaştığı raporda Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerini değerlendirdi.
Rapora göre Türkiye otomotiv pazarı 2025 yılının Eylül ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,7 artış göstererek 110.302 adet seviyesinde gerçekleşti. Böylece satışlar Mart ayından bu yana 100.000 adet seviyesinin üzerindeki seyrini sürdürürken Eylül ayları özelinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldı.
Eylül’de binek araç satışları yıllık bazda yüzde 26,8 yükselerek 88 bin 274 adede, hafif ticari araç satışları segmenti yüzde 10 artışla 742 bin 687 adede, hafif ticari araç segmenti yüzde 5,9 yükseliş göstererek 184 bin 960 adete yükseldi.
Halk Yatırım, Eylül ayı sektör verilerini “sınırlı pozitif” olarak değerlendirdi. Eylül ayı verisinin açıklanmasıyla birlikte yılın üçüncü çeyreğini kapatan Türkiye otomotiv pazarında talebin güçlü seyrini koruduğu kaydedildi.
Eylül’de Tofaş’ın (TOASO) satışları yüzde 40, Ford Otosan’ın (FROTO) satışları yüzde 8,7, Doğuş Otomotiv’in satışları (DOAS) yüzde 43 arttı. Veriler Tofaş için sınırlı pozitif, Ford Otosan için “nötr” ve Doğuş Otomotiv için “pozitif” olarak değerlendirildi.

kolayca yatırım yapın
Aracı kurum, FROTO için hedef fiyatını 152 TL (tavsiye al), TOASO için hedef fiyatını 273 TL (tavsiye tut), DOAS için hedef fiyatını 226,10 TL (tavsiye tut) olarak korudu.