Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

O İsim Uyardı: Adana’da 7 Şiddetinde Deprem Yaşanabilir

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi profesörlerinden Hasan Sözbilir, bu sabah Adana’da 5,5 şiddetinde depremin meydana geldiği fay hatları için korkutan uyarı yaptı.
O İsim Uyardı: Adana’da 7 Şiddetinde Deprem Yaşanabilir
HABER GİRİŞ

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 6 ay geçti. On binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz asrın felaketi sonrası deprem korkusu hayatımızın bir parçası haline geldi. Bu sabah ise Adana şiddetli bir depremle güne başladı.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre Adana’nın Kozan ilçesinde, saat 08.44’te 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Savrun ile Saimbeyli faylarının Güney ucunda meydana gelen büyük depremin ardından 15’ten fazla artçı deprem yaşandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana’da 2, Osmaniye’de 6 kişinin yüksekten atlama ve düşmeye bağlı olarak toplamda 8 kişinin olaydan etkilendiğini açıkladı.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Kaynak: AFAD

İçişleri Bakanı Münir Karaloğlu ile AFAD Başkanı Yunus Sezer’in bölgeye intikal ettiği, vatandaşlar için geçici barınma çalışmalarının başladığı aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurumlarımız sahada gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun.” ifadesini kullandı.

GCM Yatırım Banner

Adana Fay Hatları Maraş Depremleri Sonrası Tetiklendi

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir’den ise endişe verici bir açıklama geldi.

Savrun ile Saimbeyli faylarında meydana gelen depremin, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş depremleri sonrası tetiklendiğini, o günden sonra Savrun Fayı’nın Kuzey segmenti üzerinde 4 büyüklüğü civarında çok sayıda deprem oluştuğunu açıkladı.

Bu fayların ise 7,1 ve 7,2 şiddetinde deprem üretme potansiyeli olduğunu ifade eden Sözbilir, “Bu fayların kayma hızı, deprem tekrarlama periyotları, tarihsel dönemdeki hangi depremlerden sorumlu oldukları, son yıkıcı depremlerini ne zaman yaptıkları, dolayısıyla fayların geçmişi bilinmiyor. Faylar üzerinde hendek açılarak yapılan ve paleosismoloji adı verilen bu çalışmalar bilimsel anlamda henüz gerçekleştirilebilmiş değil.” dedi.

Bu kapsamda Adana ve civarında her iki fay üzerinde gerekli olan çalışmaların bir an önce yapılması, olası can ve mal kayıplarının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.