
Nvidia, veri merkezi satışlarındaki yüzde 73’lük artışla piyasa beklentilerinin üzerinde gelir ve kâr açıkladı. Şirketin toplam geliri bir önceki yıla göre yüzde 69 artarak 44,06 milyar dolara ulaştı. Hisse senetleri bu açıklamanın ardından mesai sonrası işlemlerde yüzde 6 yükseldi.
Veri merkezi bölümü, yapay zeka çipleri ve ağ donanımları sayesinde 39,1 milyar dolarlık satışla toplam gelirin yüzde 88’ini oluşturdu. Şirketin CFO’su Colette Kress, Microsoft’un OpenAI ile olan iş birliği kapsamında on binlerce Blackwell GPU kullandığını, bu sayının yakında yüz binleri bulacağını belirtti.
Oyun birimi yıllık yüzde 42 artışla 3,8 milyar dolar gelir elde ederken, otomotiv ve robotik bölümü yüzde 72 artışla 567 milyon dolara ulaştı. Profesyonel görselleştirme birimi ise yüzde 19 büyüyerek 509 milyon dolar gelir sağladı.
Ancak Çin’e yönelik ihracat kısıtlamaları nedeniyle H20 işlemcilerinden 4,5 milyar dolarlık zarar yazıldı. Eğer bu kısıtlama olmasaydı, satışlar 2,5 milyar dolar daha yüksek olacaktı. Nvidia CEO’su Jensen Huang, Çin’deki 50 milyar dolarlık yapay zeka çipi pazarının ABD şirketlerine fiilen kapandığını söyledi.
Nvidia, bu çeyrekte 14,1 milyar dolarlık hisse geri alımı yaptı ve 244 milyon dolar temettü ödedi. Net kâr yüzde 26 artışla 18,8 milyar dolara yükseldi.