
Nvidia, yaptığı açıklamada OpenAI’ın modellerini eğitmek ve çalıştırmak için yeni bir sistemi devreye alıyor. Şirket, yapay zeka yarışındaki konumunu güçlendirmek adına 100 milyar dolarlık yatırım yapacak.
OpenAI ve Nvidia, yapay zeka altyapısı için 10 gigawatt’lık Nvidia sisteminin devreye alınması için iyi niyet mektubu imzaladı. Şirket, veri merkez ve enerji kapasitesi için 100 milyar dolara kadar yatırım yapacak. Sistemin ilk aşamasının 2026’nın ikinci yarısında faaliyete geçmesi planlanıyor.
OpenAI ile Nvidia’nın arasındaki stratejik ortaklığının detaylarının önümüzdeki haftalarda netleştirileceği ifade edildi.
Nividia CEO’su Jensen Huang, Nvidia ve OpenAI’nın 10 yıldır birbirini taşıdığını, şimdi 10 gigawatt’lık altyapıyla yeni bir yapay zeka çağının başlayacağını dile getirdi.