Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Nvidia CEO’su Huang APEC Zirvesi’ne katılacak

Nvidia CEO’su Huang ve 1.700 iş lideri, APEC CEO Zirvesi kapsamında Güney Kore’de küresel ekonomi gündemini tartışacak.
Nvidia CEO’su Huang APEC Zirvesi’ne katılacak
HABER GİRİŞ

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi kapsamında düzenlenecek büyük iş forumu öncesinde, Nvidia Corp. CEO’su Jensen Huang’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 1.700 küresel iş lideri Güney Kore’de bir araya geliyor.

Kore Ticaret ve Sanayi Odası (KCCI) tarafından yapılan açıklamaya göre, APEC CEO Zirvesi 28-31 Ekim tarihleri arasında Seul’ün yaklaşık 275 kilometre güneydoğusundaki Gyeongju kentinde gerçekleştirilecek. Etkinliğe APEC üyesi ekonomilerden ve uluslararası şirketlerden çok sayıda üst düzey yönetici katılacak.

Katılımcılar arasında Nvidia CEO’su Jensen Huang, Amazon Web Services CEO’su Matt Garman, Google Asya Pasifik Pazarlama Direktörü Simon Kahn, Citi Group CEO’su Jane Fraser ve Johnson & Johnson CEO’su Joaquin Duato gibi isimler bulunuyor. Ayrıca, IMF Genel Direktörü Kristalina Georgieva ve OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann da zirvede yer alacak.

KCCI Başkanı Chey Tae-won, etkinliğin ilk gününde resepsiyon verecek ve ikinci gün açılış konuşmasını yapacak. Dört gün sürecek forumda; ekonomik zorluklar, jeopolitik iş birliği, dijital dönüşüm, egemen yapay zeka stratejileri, dijital para birimleri ve geleceğin mobilitesi gibi konular ele alınacak.

Ayrıca, APEC Zirvesi’nin 31 Ekim – 1 Kasım tarihlerinde aynı mekanda yapılması planlanıyor.

Zirve kapsamında, ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in, iki ülke arasındaki ticaret geriliminin arttığı bir dönemde ikili görüşme yapması bekleniyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.