Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Netflix’te Neler Oluyor? İkinci Dalga Geldi!

Dijital yayın platformu Netflix için son dönemde işler pek iyi gitmiyor! İşten çıkarmalar devam ediyor. Detaylar haberde;
Netflix’te Neler Oluyor? İkinci Dalga Geldi!
Yorum

Dev dijital yayın platformu Netflix, son dönemdeki abone kayıplarının ardından çalışanlarını da kaybediyor!

Şirketten yapılan açıklamaya göre; kurum genelinde 300 çalışanın daha işine son verildi.

İşten Çıkarmada İkinci Dalga

Şirket çalışan tabanının yaklaşık olarak yüzde 3’üne denk gelen bu son işten çıkarma dalgası, 10 yıllık süreçteki ilk abone kaybının sonrasında yaklaşık 150 pozisyonun elenmesinden bir ay sonra gelmiş oldu.

Netflix’ten Perşembe günü yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bugün ne yazık ki yaklaşık 300 çalışanımızı işten çıkardık. Sektöre önemli ölçüde yatırım yapmaya devam ederken, maliyetlerimizin daha yavaş gelir büyümemize paralel olarak artışı nedeniyle bu ayarlamaları yapıyoruz. Netflix için yaptıkları her şeye çok minnettarız ve bu zorlu geçişte onları desteklemek için çok çalışıyoruz.

Netflix, Nisan ayında yatırımcıları önümüzdeki iki yıl içinde harcama artışının bir kısmını geri çekeceği konusunda uyarmıştı.

Netflix’in Geleceğine Dair Önemli Söylemler Var

Şirketin finans direktörü Spence Neumann, Netflix’in, işinin gerçeklerini yansıtmak için geri çekilme konusunda “ihtiyatlı” olmaya çalıştığını söyledi. Şirket içeriğe yaklaşık 17 milyar dolar da dahil olmak üzere hala büyük yatırım yapmayı planlıyor.

Netflix’in kurucu ortağı ve eş CEO’su Reed Hastings ise şirketin reklam gösterim uygulamasına yıllarca direndikten sonra yeni aboneler getirmek için daha düşük fiyatlı, reklam destekli katmanları araştırdığını söyledi.

Platform yaygın şifre paylaşımını kırmak için de çözüm yolları arıyor. Şirket 222 milyon ödeme yapan haneye ek olarak, 100 milyondan fazla hanenin de hesap paylaşımı yoluyla hizmeti kullandığını söyledi.

Şirket Hisseleri Düşüşünü Sürdürüyor

Netflix hisseleri Perşembe gün ortası ticareti sırasında yüzde 1’den daha az düştü ancak Ocak ayından bu yana yüzde 70 civarında değer kaybetmiş durumda.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu