Şişecam (SISE) tarafından 4Ç25 döneminde 1.597 milyon TL’lik beklentiye karşılık 3.885 milyon TL net kâr açıklandı. Gelir 53.226 milyon TL beklentiye karşılık 55.182 milyon TL olarak gerçekleşti.
FAVÖK ise 4.564 milyon TL beklentiye karşılık 2.930 milyon TL olarak bildirildi. Deniz Yatırım tarafından yapılan FAVÖK tahmini de 2.734 milyon TL düzeyindeydi.
Aracı kurum incelediği bilançoda olumlu yönleri; yıllık bazda artış gösteren operasyonel kârlılık, parasal kazanç/kayıp ve vergi ile desteklenen net kâr olarak belirtildi.
Olumsuz yönler; piyasa beklentisinin altında açıklanan FAVÖK ve yüksek seyreden borçluluk oldu. Analistler, satış geliri ve FAVÖK’teki toparlanmayı önemli gördüklerini söylerken, “Açıklanan sonuçları, nette devam eden toparlanma süreci açısından olumlu değerlendirmekle birlikte devreye alınan yatırımlar ve borcun azalışına yönelik gelecek dönem beklentileri paralelinde kısa vadeli fiyatlama tepkilerinden ziyade yıl genelindeki seyir üzerine odaklanmanın daha sağlıklı olacağına inanıyoruz,” dediler.
SISE için mevcut durumda 12 aylık hedef fiyatın 60 TL olduğunu söyleyen analistler, TUT önerisini de korudular. Ancak şirketin düzenleyeceği telekonferans sonrasında değişiklik hakkını saklı tuttuklarını ifade ettiler.
kolayca yatırım yapın