Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

NATO/Stoltenberg: Türkiye’nin Tahıl Koridorundaki Rolü Büyük

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'deki temaslarını sürdürürken, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberde...
NATO/Stoltenberg: Türkiye’nin Tahıl Koridorundaki Rolü Büyük
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’deki temasları kapsamında TRT Haber’e açıklamalarda bulundu. Stoltenberg’in gündeminde, Rusya-Ukrayna arasındaki savaş, Karadeniz’deki tahıl koridoru ve Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki provokatif hareketleri vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan ziyareti hakkında konuşan Stoltenberg, Ukrayna’daki savaşı konuştuklarını belirtti. Ayrıca ziyaret kapsamında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Gelibolu’ya gitme onuruna eriştiğini kaydetti.

Stoltenberg, Türkiye’nin Rolüne Dikkat Çekti

Türkiye’nin arabuluculuk rolünün büyük olduğunu belirten Stoltenberg, Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli bir rol oynuyor. Tahıl koridoru anlaşmasına ara buluculuk ve bu sayede Ukrayna tahılının tüm dünyaya ihraç edilmesi bu gerçekten çok önemli bir adımdı.” diye konuştu.

Stoltenberg Ukrayna’daki savaşla ilgili, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başka bir ülkeyi işgal etme kararından sonra meydana gelen bir savaş olduğunu, askeri ve ekonomik desteklerini Ukrayna’ya verdiklerini söyledi. Rusların bu saldırısına karşı Ukrayna’nın meşru müdafaa hakkını kullanmasını sağladıklarını belirtti.

Nükleer Silah Kullanımı ve Ege’deki Gerilim

Putin’in nükleer silah kullanımına yönelik tehditlerini değerlendiren Stoltenberg, “Nükleer bir savaşın kazananı yoktur bunu her zaman dile getiriyoruz. Dolayısıyla bir nükleer savaş çıkmamalıdır. Kullanılması halinde buradaki çatışmanın özelliği, niteliği değişir.” ifadelerini kullandı.

GCM Yatırım Banner

Yunanistan ile Ege’deki gerginliğe değinen Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan’ın NATO üyesi kıymetli ülkeler olduğunu söyledi.

Her iki ülkenin NATO’nun operasyonlarında da yan yana görev aldığını kaydeden Stoltenberg, “Tabiki fikir ayrılıkları olacaktır. Ben her iki ülkeyi de bu farklılıkları iyi işbirliği ve müttefiklik ruhu içerisinde çözmelerini beklerim.” açıklamasında bulundu.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik sürecine ilişkin konuşan Stoltenberg, Türkiye’nin tarihi bir karara imza attığını söyledi. Her iki ülkenin Türkiye ile yapmış oldukları anlaşmanın kurallarını yerine getirdiğini belirtti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.