MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yıl sonuna kadar 100 baz puanlık faiz indirimi yapmasının makul olacağını söyledi.
Enflasyon yaratacak yeni yatırımlardan ziyade mevcut kapasitenin değerlendirilmesi gerektiğini belirten Özdemir, faiz indirimlerinin rasyonaliteden uzak olmasının sorun oluşturabileceğini, yalnızca ekonomik canlanma amacıyla genel bir faiz indiriminin doğru olmayacağını dile getirdi.
Bloomberg HT’ye demeç veren Özdemir, tüketim iştahını artırmaya yönelik faiz indirimlerinin de doğru olmayacağının altını çizerek Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendirdi.
Çok daha rasyonel, ayakları yere basan bir OVP gördüklerini vurgulayarak mevcut sanayi gücüne göre açıklanan paketin anlamlı, ancak yeterli olmadığını savundu.