Ahlatcı Yatırım, model portföyünde ve araştırma kapsamındaki şirketlerde değişikliğe gitti. Kurum, MAVI ve PGSUS’u model portföyünden çıkararak portföydeki hisse sayısını altıya indirdi.
Ahlatcı Yatırım ayrıca SELEC ve TTRAK’ı araştırma kapsamından çıkardığını açıkladı. Kurum, bu düzenlemeyle araştırma kaynaklarını yatırımcılara daha yüksek katma değer sunacağını değerlendirdiği şirketlere yoğunlaştırmayı hedeflediğini belirtti.
MAVI için 62,40 TL hedef fiyat ve AL tavsiyesi korunurken, hissenin model portföyünden çıkarılmasına gerekçe olarak hazır giyim talebindeki belirsizlik gösterildi. Kurum, şirketi araştırma kapsamında izlemeye devam edecek.
PGSUS model portföyden çıkarılırken, hisseye ilişkin TUT tavsiyesi ve 278,60 TL hedef fiyat korundu. Ahlatcı Yatırım, 12 Mayıs 2026’da tavsiyenin TUT’a çekilmesinin ardından portföydeki ağırlığın diğer hisselere aktarılacağını bildirdi.
SELEC için son TUT tavsiyesi ve 131,54 TL hedef fiyat geçerliliğini yitirirken, şirketin düşük marjlı dağıtım modeli nedeniyle kâr tahminlerindeki oynaklığın yüksek seyretmesinin sağlıklı değerleme görünürlüğünü zorlaştırdığı belirtildi.
TTRAK da araştırma kapsamından çıkarıldı. Kurum, tarım ekipmanı talebindeki döngüsel zayıflığın kısa vadeli görünürlüğü sınırladığını ifade etti. Hisseye ilişkin son TUT tavsiyesi ve 742,20 TL hedef fiyatın da geçerliliğini yitirdiği bildirildi.
Öte yandan Ahlatcı Yatırım, ASTOR’da AL olan tavsiyesini TUT’a çekti. Kurum, hisse fiyatının hedef fiyatının üzerinde işlem görmesini tavsiye değişikliğinin gerekçesi olarak gösterdi.
Ahlatcı Yatırım, önümüzdeki dönemde yeni şirket raporlarıyla araştırma kapsamını genişletmeyi hedeflediğini açıkladı.