
Bu sabah saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik bir operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, İmamoğlu ile birlikte ona yakın en az 100 kişi gözaltına alındı. Bu gelişmenin ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
“Hukukun Kararına Saygı Ortak Sorumluluktur”MHP lideri Bahçeli, yargı sürecine saygı duyulması gerektiğini belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında yapılan adli tasarrufu sabır ve sağduyu ile karşılamak, hukukun vereceği her türlü karara saygıyla yaklaşmak ortak sorumluluk olmalıdır” ifadelerini kullandı.
Bahçeli, hukuk kararlarını tartışma konusu yapmanın şiddet ortamına zemin hazırlayabileceğine vurgu yaparak, hukukun önünde herkesin eşit olduğuna dikkat çekti.
“Hiç Kimse Dokunulamaz Değildir”
Bahçeli, kimsenin hukukun üstünde olmadığını ifade ederek, “Hiç kimse dokunulamaz, ulaşılamaz, erişilemez ve hesap sorulamaz değildir” dedi. Adaletin herkese eşit mesafede olması gerektiğini belirten Bahçeli, hukukun sağlığına zarar verecek spekülasyonlardan kaçınılmasının önemli olduğunu söyledi.
MHP Genel Başkanı, hukukun ve demokrasinin birbirine rakip gibi gösterilmesine tepki göstererek, “Hukuk ile demokrasiyi, adalet ile sandığı, milli iradeyle mülkün temelini cepheleştirmek, hatta çatıştırmak için beşinci kol faaliyetine tevessül etmek yaygın şiddet olaylarına, yoğun istikrarsızlık tablosuna ve yıkıcı krizlere çağırıdır” ifadelerini kullandı.
Açıklamasında şiddetle mücadele konusuna da değinen Bahçeli, bireysel ve toplumsal düzeyde şiddetin önlenmesi için partisi tarafından önemli bir çalışma yapıldığını belirtti.
“Terörsüz bir Türkiye aynı zamanda şiddetsiz bir Türkiye’dir” diyen Bahçeli, adaletin sağlanmasında hukukun bağımsızlığının korunmasının kritik önem taşıdığını vurguladı.