Meysu Gıda’nın halka arzında talep toplama süreci 7 Ocak itibarıyla tamamlanıyor. Halka arz, Meysu’nun uzun yıllardır sürdürdüğü yatırım ve büyüme stratejisinin planlı bir adımı olarak öne çıkıyor.
Meysu CEO’su Osman Güldüoğlu, halk arzın şirketin uzun vadeli büyüme yolcuğunda planlı bir adım olduğunu belirterek “Büyüme stratejilerimizi sürdürülebilir yatırımlar üzerine inşa ediyoruz. Bugün bu yatırımların somut sonuçlarını üretimden finansal performansa kadar her alanda net biçimde görüyoruz” dedi.
2025 yılı 9 aylık sonuçlar itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre şirketin miktarsal bazda yaklaşık 13 büyüdüğünü, brüt karlılıkta yüzde 14, esas faaliyet karında ise yüzde 32 artış kaydettiğini paylaştı.
Şirketin sadece meyve suyu üreticisi olmadığına işaret eden Güldüoğlu, meyve suyunun yanı sıra gazlı içecekler, soğuk kahve, soğuk çay, limonata ve fonksiyonel ürün gruplarında faaliyet gösterdiklerini ifade etti.
Halka Arz Gelirleri Nasıl Kullanılacak?
Halka arzdan elde edilecek kaynağın kullanım alanlarının net olduğunu vurgulayan Güldüoğlu, mevcut yatırım sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını duyurdu.
CEO “Mevcut üretim kapasitemizi 182 milyon litreden 472 milyon litreye çıkaracak yatırım sürecimizin yaklaşık %90’ını tamamladık. Kayseri İncesu’daki yeni üretim tesislerimizde deneme üretimleri başladı. Kalan kısmın da tamamlanmasıyla 2026’nın ilk yarısı itibarıyla üretim kapasitemizde belirgin bir artış sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.
Sürdürülebilirlik ve verimlilik yaklaşımının somut örneklerinden biri olan GES yatırımının Mart 2025 itibarıyla devreye alındığını belirten Güldüoğlu, bu yatırımın enerji maliyetlerine ve çevresel hedeflere doğrudan katkı sağladığını söyledi. Yaz aylarında üretim tesislerinin enerji ihtiyacının tamamını GES’ten karşıladıklarını bildirdi.