Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

MERKO’da tahsisli sermaye artırımı: 17,86 TL’den pay satışı

Merko Gıda, 250 milyon TL hedefli tahsisli sermaye artırımı ile mevcut sermayesini 115 milyon TL'ye yükseltiyor. Paylar 17,86 TL'den AG Girişim Holding'e satılacak.
MERKO’da tahsisli sermaye artırımı: 17,86 TL’den pay satışı
HABER GİRİŞ

Merko Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., 250 milyon TL satış hasılatı hedefiyle tahsisli sermaye artırımına gideceğini duyurdu. Şirketin mevcut sermayesi 101,1 milyon TL’den 115,1 milyon TL’ye yükseltilecek.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 18 Eylül 2025 tarihli onayıyla gerçekleştirilecek artırım kapsamında, her biri 1 TL nominal değerli paylar 17,86 TL’den AG Girişim Holding A.Ş.’ye satılacak. Payların, MKK’ya kaydolduktan sonra en az 1 yıl süreyle borsada satışı kısıtlanacak.

Ayrıca, sermaye artırımı öncesi pay sahibi olan yatırımcılar, pay bedelini yatırmak suretiyle 2 iş günü boyunca artırıma katılabilecek. Şirketin kayıtlı sermaye tavanının ise 1 milyar TL olarak belirlendiği kaydedildi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın