Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan Dijital Para Yorumu

Şahap Kavcıoğlu bugün yaptığı konuşmada ekonomideki belirsiz koşulları işaret ederek, üç önemli soruyu öne çıkardı. İşte detaylar;
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan Dijital Para Yorumu
HABER GİRİŞ

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, İslam İş Birliği Teşkilatı Ekonomik Ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Merkez Bankaları Forumu’nda yorumlarda bulundu. Kavcıoğlu, dijital paranın kullanım olanaklarının dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Merkez Bankası’nın gündemini, küresel olarak içinde bulunulan belirsiz koşulların üç soruyu öne çıkardığı duyurdu. Sorular şu şekilde sıralandı:

  • Artan enflasyonist baskılar geçici mi yoksa kalıcı mı olacak?
  • Bölgesel çatışmaların seyri nasıl ilerleyecek?
  • Artan belirsizlik ortamında merkez bankaları ne tür politikalar uygulayacak?

Ülkeler arası ticarette milli para birimlerinin kullanılmasının önemine dikkat çeken Kavcıoğlu, bu durum için ülkelerin teşvik edilmesi gerektiğine değindi.

Merkez Bankası’nın dijital para kullanım olanakları üzerinde çalışması gerektiğini söyleyerek, bu konunun dikkate alınmasının önemli olduğuna işaret etti.

İİT Bünyesinde İş Birlikleri Kurularak Durum Fırsata Çevrilebilecek

Ekonomik belirsizliklerin arttığını kaydeden Kavcıoğlu, pandeminin yanı sıra savaşın da küresel ekonomideki mevcut endişelere yenilerinin eklendiğini söyledi. Bu şokların olumsuz etkilerinin ülkelerde, zamanlama ve şiddet açısından farklılık gösterdiği paylaştı.

GCM Yatırım Banner

Mevcut zorlu koşullara işaret edilirken, İslam İş Birliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin ekonomilerindeki dayanıklılığı artırmaya yönelik çabaların güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

İİT çatısı altında bulunan ülkelerin, farklı yapıdaki ekonomilerden oluştuğu ve zengin bir topluluğa sahip olduğu iletildi. Üye ülkelerin arasındaki çeşitlilik ile İİT bünyesinde daha yakın iş birlikleri kurularak durumun fırsata çevrilebileceğinin altı çizildi.

Ülkeler arasında daha entegre bir finansal sistemin inşa edilmesi için kazan-kazan prensibi doğrultusunda daha verimli sermaye dağılımına olanak sağlanacağının bilgisi aktarıldı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.