Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Memur ve Emeklilerin Sözleşme Mesaisi Başlıyor

Yaklaşık 7,5 milyon vatandaşı ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde başlangıç tarihi netleşti. Detaylar haberde…
Memur ve Emeklilerin Sözleşme Mesaisi Başlıyor
HABER GİRİŞ

4 milyona yakın memur ve 2,5 milyon emeklinin beklediği toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacağı tarih 1 Ağustos olarak belirlendi.

Memur ve memur emeklilerinin mali haklarının belirleneceği görüşmelerden çıkacak sonuç merakla takip edilirken, milyonların 2024 ve 2025 yılında alacağı maaş zammı ve hakları da belirlenecek.

Netleşen görüşme takvimine göre ilk olarak 1 Ağustos Salı günü masaya oturulacak.

Masada memurların talepleri ele alınacak. 22-29 Ağustos tarihleri arasında Hakem Kurulu süreci gerçekleştirilecek.

Haftaya Salı günü yapılacak toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katılacak.

15 Ağustos’ta Bakan Işıkhan’ın yer aldığı toplantıda masadan çıkan sonuç kamuoyuna duyurulacak. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.