
Altı buçuk yıllık evliliklerini geçtiğimiz Eylül ayında sonlandıran Demet Akalın ve Okan Kurt çifti, ayrı kalmaya sadece iki ay dayanabildi ve yeniden barıştı. Geçen hafta başbaşa gittikleri Paris tatili ile magazin gündemine yerleşen çift paylaştıkları fotoğraflarla dikkat çekerken, Okan Kurt bir yandan da yönetiminde yer aldığı şirketin konkordato talebi ile uğraşıyor.
Yönetim kurulunda Okan Kurt ve babası Abdi Kurt’un yer aldığı Martaş Group Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurunda bulundu. Yapılan başvurunun ardından şirketin borçlarını ödemeyi hedeflediği açıklaması geldi.
Okan Kurt ve ailesinin yönetim kurulunda yer aldığı Martaş Group’a birkaç ay önce haciz gelmişti.Edinilen bilgiye göre; tırları haczedilen şirket, Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2018/738 kararına göre konkordato ilan etti. Grubun konkordato ilan eden firmaları arasında; Ens İnşaat Turizm Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mar Dış Tic ve Lojistik Limited Şirketi, Markon Lojistik ve Taşımacılık Limited Şirketi, Marmer Petrol Ürünleri Otomotiv Nakliye İnşaat Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Marmer Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Martaş Nakliyat Turizm İnşaat Tarım Ürünleri Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Martaş Uluslararası Taşımacılık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi yer alıyor.
Okan Kurt adına konuşan Av. Şenol Çiçek, konkordato talebinin şirket ve şahısların borçlarının yapılandırılarak ödenmesi esasına dayandığını, temel amacının borçluların borcunu ödeyebilme kabiliyeti içinde olması ve alacaklarını tahsil edebilmesi olduğunu dile getirdi.
Martaş Şirketler Grubu’nun 100 milyon lirayı aşkın borcu olduğu bilinirken Av. Çiçek “Müvekkillerim konkordato süresince tüm borçlarının yapılandırarak ödemek kabiliyeti ve niyetindedir. Talebimiz, tamamı ile şirketlerin devamlılığını sağlamak tüm borçların ödenmesi esasi üzerine kuruludur” şeklinde açıklamada bulundu.
İki buçuk ay önce konkordato başvurusu yapan, kuyumculuk sektörünün bilinen isimlerinden Gilan başvurusunu geri çekti.Mücevher firması Gilan’ın Üst Düzey Yöneticisi Osman Geylan, Eylül ayında yaptığı açıklamada finansal kriz yaşadıklarını, borçlarını daha rahat ödeyebilmek için konkordato ilan ettiklerini belirtmişti. Ancak 5 Eylül’de başlayan süreç 30 Kasım itibarıyla sona erdi. Kuyumculuk sektörünün önde gelen firmalarından Gilan, bu süre zarfında tüm finansal borçlarını yapılandırarak, konkordato talebinin geri çekildiğini duyurdu.
Osman Geylan yaptığı açıklamada, yaz aylarında yurt dışı kaynaklı kur hareketleriyle başlayan ve faizlerin yükselmesiyle devam eden finansal saldırıların kendilerini bankalara olan borçlarını yeniden yapılandırmaya mecbur bıraktığını söyledi. Son dönemde ekonomide görülen dengelenmenin de katkısıyla finansal sıkıntıların aşıldığını ve yeniden yatırım yapabilecek duruma geldiklerini dile getirdi.