Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Orta Doğu’da artan çatışmaları değerlendirerek Avrupa’nın gerçekliğe odaklanması gerektiğini söyledi.
Avrupa’nın yeni güvenlik ve dış politika yaklaşımına ihtiyaç duyduğunu belirten Leyen, “Avrupa durumun gerçekliğine odaklanmalı ve dünyayı bugün olduğu gibi görmeli” dedi.
İran halkının kendi özgürlüğünü ve geleceğini belirleme hakkına sahip olduğunu, bunun tehlikeyle dolu olacağını bilseler de desteklediklerini ifade etti. Orta Doğu’daki çatışmaların bölgesel bir krize dönüştüğünü, bunun sonuçlarının şimdiden hissedildiğini kaydetti.
“Avrupa Artık Koruyucu Değil”
Avrupa’nın artık eski dünya düzeninin koruyucusu olamayacağını söyleyen Leyen, “Kurallara dayalı sistemi her zaman savunacağız fakat artık çıkarlarımızı korunan tek yolu olarak ona güvenemeyiz” yorumunu yaptı.