Credit Suisse’in Avustralya için çevre, sosyal ve yönetim araştırmaları başkanı, tüketiciler çevre konusunda daha çok bilinçlendikçe ve tek kullanımlık plastiklerden uzaklaştıkça, şirketlerin bu eğilime daha fazla geri dönüşümlü materyali plastik ambalajlarına dahil ederek yanıt verdiklerini söyledi.
Ne var ki bu tüketici şirketlerinin temel bir sorunu vardı ki o da ülkelerindeki plastik geri dönüşüm politikalarının eksikliğiydi. Credit Suisse Asya Yatırım Konferansı’nda Phineas Glover, tüketim malları şirketlerinin hızlı yanıtının gerçekten geri dönüşüm içeriğine odaklandığını, kendilerine küresel hedefler koyduklarını ve tüm plastik ambalajlarında en az yüzde 30 geri dönüştürülmüş içerik elde etmeye çalıştıklarını dile getirdi.
Genel plastik atıklara ithafen konuşan Phineas Glover, şu anda bunlardan bazılarını geri dönüştüremediklerini vurguladı.Ve pek çok ülkenin kendi geri dönüşüm politikalarını henüz geliştiremediğini belirtti. Bu soruna ek olarak Çin’in küresel atık ithalatına koyduğu yasağın geldiğini aktardı. Sonuçta, Çin geçen yıl ülkeyi temizlemek amacıyla 24 tür atık ithalatını yasaklamak için harekete geçene kadar dünyanın en büyük çöp ithalatçısıydı. Ülkee19802lerde büyüyen üretim sektörüne beslemek için atık ithalatına başlamıştı.
Glover da dünyanın ikinci en büyük ekonomisindeki duruma işaret ederek, çöp ithalatını yasaklayan bu kararın, atıklarını ihraç etmeye alışmış olan ülkeler için sisteme kısa devre yaptırdığını savundu. Bu da pek çok ülkenin plastik geri dönüşüm politikasına sahip olmadığı göz önüne alındığında atık sorununu daha da artırmış oldu.
Glover, 2025’e kadar 194 milyon ton kirletici maddenin okyanusta olacağının tahmin edildiğinin üzerini çizerek bunu oldukça endişe verici bir trend olarak tanımladı. Kaldı ki Glover’e göre söz konusu rakam, ülkeler atık sorunu hakkında bir şey yapmadıkça artmaya devam edecekti.
Ücretsiz VİOP deneme hesabı açın ve 100.000 lira sanal para ile risk almadan nasıl yatırım yapacağınız öğrenin.