Kurumun raporu, artan İran-İsrail gerilimi ortasında gelirken küresel ekonomide 5 yıl içinde gerçekleşmesi beklenen olası dev kaybın gerekçesi olası jeopolitik çatışmalar olarak belirtildi. Lloyd’s, küresel ekonominin beş yıllık bir dönemde küresel ticaret kalıplarında ve tedarik zincirlerinde yaygın bir bozulmaya neden olan varsayımsal bir jeopolitik çatışma tehdidinden dolayı 14,5 trilyon dolar kayba maruz kalabileceğini ortaya koyan senaryosuyla korkuları artırdı.
Senaryoya göre işletmeler üzerindeki etki, bulundukları bölgeye ve çatışmaya katılım, uluslararası ticarete bağımlılık ve tedarik zinciri kesintileri nedeniyle gecikecek veya kaybolacak mallar gibi faktörlere bağlı.
Dev pazar yeri burada Avrupa’yı örnek gösterdi.
Otomobil ve elektronik üretimi için yarı iletkenler gibi tedarikler için diğer endüstriyel olarak gelişmiş ülkelere büyük ölçüde bağımlı olan Avrupa’nın 3,4 trilyon dolara kadar kayıp riski olduğunu belirtti.
Aynı zamanda Cambridge Centre for Risk Studies ile ortaklaşa üretilen araştırmanın, sekiz varsayımsal ancak makul sistemik risk senaryosunu incelediği ve kullanıcıların her senaryonun potansiyel ekonomik ve sigorta etkisini 107 ülke genelinde ve üç şiddet düzeyinde (büyük, şiddetli ve aşırı) ortaya çıkarmasına olanak tanıyan etkileşimli bir veri aracıyla desteklendiği aktarıldı.
Modelde merkezi ölçüm olarak küresel gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) kullanımıyla jeopolitik bir çatışma senaryosunun küresel ekonomik kaybı şu şekilde hesaplandı:
14,5 trilyon dolarlık beş yıllık küresel ekonomik kayıp, modellenen üç şiddetin ağırlıklandırılmış ortalaması oldu.
Bununla birlikte küresel ekonomik kayıp, en düşük şiddet senaryoda 7,8 trilyon dolar ve en uç senaryoda 50 trilyon dolara kadar değişkenlik gösterdi.