
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EKGYO), T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile “İş Birliği Protokolü”nün imzalanmasını takiben, TOKİ mülkiyetinde bulunan İstanbul, Başakşehir’de yer alan taşınmazlar üzerinde geliştirilecek projeye ilişkin Gayrimenkul Sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) resmi başvuruda bulunduğunu duyurdu.
Gelişme Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden paylaşılırken şu ifadeler yer aldı:
Gayrimenkul sektörünün dinamikleri ve tasarruf sahiplerinin beklentileri doğrultusunda atılan bu adım, sermaye piyasaları ile gayrimenkulü buluşturan önemli bir enstrümandır. Emlak Konut tarafından geliştirilecek söz konusu proje ile küçük birikimlerle büyük yatırım ve ev sahibi olmanın kapıları açılıyor. Gayrimenkul Sertifikası modeli, Emlak Konut ve TOKİ’nin sağladığı güvence ile birlikte yatırımcılar için şeffaf ve güvenilir bir yatırım imkânı sunmaktadır.
Emlak Konut GYO, tasarruf sahiplerine ve yatırımcılara, ister konut edinebilecekleri, isterse proje kapsamındaki gayrimenkullerin değer artışından şeffafça yararlanabilecekleri esnek bir yatırım fırsatı sunmayı amaçladığını ekledi.
Bu önemli gelişmenin gayrimenkul sektörüne, sermaye piyasalarına ve yatırımcılarımıza yeni fırsatlar sunacağına inanan şirket, halka arz sürecine ilişkin tüm gelişmeleri paylaşmaya devam edecek.

kolayca yatırım yapın
Geçen hafta 19,33 lirayla rekor kıran EKGYO hisseleri, Pazartesi günü 18,5 liradan kapanış yaparken aylık yüzde 25 artıda duruyor.