
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da bir araya geldi. ABD Başkanı Trump, Erdoğan’ı kapıda karşıladı ve ikili görüşme için Oval Ofis’e geçti.
Trump, görüşme öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye ile ticareti artıracaklarını ve Erdoğan ile F-35 konusunu konuşacaklarını söyledi. ABD Başkanı, “Erdoğan’a büyük saygım var. Burada ağırlamak büyük şeref. Net fikirleri olan harika biri. Her iki ülke için harika anlaşmalar yapacağız. Caatsa yaptırımları da kalkabilir.” dedi.
Erdoğan ve Trump 6 yıl aradan sonra ilk kez yüz yüze görüşmeye girdi. Trump, ikinci başkanlık döneminde Erdoğan’ı Beyaz Saray’da ilk kez ağırlıyor. İki lider, Trump’ın ilk döneminde 2017 ve 2019’da yine Beyaz Saray’da bir araya gelmişti.
İkili arasında ayrıca Orta Doğu’daki çatışmaların, Rusya-Ukrayna savaşının ve özellikle Gazze’deki soykırımın ele alınması bekleniyor.