Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Kripto Varlıkların Bankacılık Sisteminde Yerinin Olmadığı Söylendi

İsviçre merkezli varlık yönetimi şirketi Pictet Group’tan kripto varlıklara yönelik uyarı geldi. Detaylar geliyor...
Kripto Varlıkların Bankacılık Sisteminde Yerinin Olmadığı Söylendi
HABER GİRİŞ

Kripto paraların kullanım alanına ve kabulüne yönelik değerlendirmeler yapılmaya devam ediliyor. Son değerlendirme ise İsviçre’den geldi. İsviçreli varlık yöneticisi Pictet Group, kripto yatırımlarına karşı uyarıda bulundu.

Cenevre merkezli şirketin Asya varlık yönetimi kolunun CEO’su Tee Fong Seng, “Kripto, görmezden gelemeyeceğimiz bir varlık sınıfı olacak, ancak bugün özel bankacılar ve özel banka portföyleri için bir yeri olduğunu düşünmüyorum.” diye konuştu.

Tee, piyasayı izleyen bir ekipleri olduğunu belirterek, “Son 2 yılın volatilitesine bakarsanız çok para kazanabilirsiniz, çok para da kaybedebilirsiniz. Soru şu ki, müşterileri ne zaman resme dahil edeceğiz?” ifadelerini kullandı.

Kripto para ekosistemi bu yıl pek çok şirketin iflas etmesine ve bazı merkeziyetsiz platformların hacklenmesi gibi olaylara maruz kaldı. Geçen yılın Kasım ayında 3 trilyon dolar değerlemeye ulaşan piyasa, geçen zaman içerisinde 1 trilyon dolara kadar geriledi.

Daha önce pek çok yatırım bankası ve düzenleyici kurumdan, kripto varlıklara yönelik benzer açıklamalar gelmişti. Bazı şirketler ise özel müşterilerine dijital varlık hizmeti vermeye başladı.

GCM Yatırım Banner

Fidelity Investments, işyeri emeklilik hesaplarında Bitcoin yatırımlarına izin vermeye hazırlanıyor. Citigroup ve Morgan Stanley gibi yatırım bankaları da geçtiğimiz dönemde zengin müşterileri için kripto saklama hizmeti vermeye başlamıştı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.