Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Kripto piyasasında kısa pozisyonlara 900 milyon dolarlık darbe

Bitcoin 100.000 doları geri aldı ve ETH son dört yılın en büyük günlük kazanımını elde etti. Piyasadaki yükseliş vadeli işlemlerde büyük likidasyonu beraberinde getirdi.
Kripto piyasasında kısa pozisyonlara 900 milyon dolarlık darbe
HABER GİRİŞ

Bitcoin ve Ethereum’da yaşanan sert yükseliş, son 24 saatte 900 milyon dolarlık kısa pozisyonun tasfiyesiyle sonuçlandı. CoinGlass verilerine göre, toplam tasfiye miktarı 1.2 milyar doları aşarken, 257 binden fazla yatırımcı pozisyonunu kaybetti.

Sizce Bitcoin Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Ethereum fiyatı yüzde 20’nin üzerinde artarken, Bitcoin 100.000 doları geçerek piyasa değerini tekrar 2 trilyon doların üzerine taşıdı. En büyük zarar, Ethereum’a karşı açılan kısa pozisyonlarda yaşandı. Bir yatırımcı, 25 kat kaldıraçla açtığı pozisyon nedeniyle 4.8 milyon dolar kaybetti. En büyük tekil tasfiye ise Binance üzerinde gerçekleşen 12 milyon dolarlık bir Bitcoin pozisyonu oldu.

Bu yükselişin arkasında hem ABD’nin Çin ve İngiltere ile yaptığı ticaret anlaşmaları hem de Ethereum ağındaki “Pectra” güncellemesi yer alıyor. Pectra ile birlikte stake etme süreçleri optimize edilirken, Layer 2 ölçeklenebilirliği de artırıldı.

Analistler, bu yükselişin spekülatif değil, gerçek talep kaynaklı olduğunu ve özellikle Ethereum’da zincir üstü birikimlerin hızlandığını belirtti. Abraxas Capital gibi büyük fonlar son 48 saatte 116 milyon dolarlık ETH çekimi yaptı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın