Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Kontrolmatik’e TMSF kayyumu atandı: Hisseler tavan oldu!

Mali sıkıntılar, bankalarla sürdürülen borç yapılandırma görüşmeleri ve üretime ara veren Pomega tesisiyle gündemde olan Kontrolmatik’e TMSF kayyum atandı. Hisseleri 50 lira seviyelerinden 2 liranın altına gerileyen şirkette, yeni yönetimin atacağı adımlar merak ediliyor.
Kontrolmatik’e TMSF kayyumu atandı: Hisseler tavan oldu!
HABER GİRİŞ

Borsa İstanbul’da işlem gören Kontrolmatik Teknoloji’ye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atandı. Şirketin, TMSF’nin sitesinde ‘Kayyım Olunan Şirketler’ listesinde olduğu görüldü.

Sizce KONTR Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Şirkette yaşanan mali sorunlar, borç yapılandırma süreci ve enerji depolama alanındaki yatırımların geleceği, kararın ardından yeniden gündeme geldi.

300 binden fazla küçük ortağı bulunduğu belirtilen şirkette, hisse fiyatı geçmişte 50 lira seviyelerini görürken 2 liranın altına kadar geriledi. Nakit sıkışıklığı ve devam eden finansman sorunları da yatırımcıların yakından takip ettiği başlıklar arasında yer aldı.

Pomega’nın geleceği ve borçlar gündemde

Kontrolmatik’in önemli yatırımları arasında bulunan Pomega tesisinde üretime yeniden başlanması için finansman gerekiyor. Şirket yönetimi daha önce tesisi satmak yerine yatırımı tamamlayarak üretime geçmeyi hedeflediğini açıklamış ve finansal yeniden yapılandurma başvurusunda bulunmuştu.

Ancak üretimin ne zaman başlayacağına ve gerekli kaynağın nasıl sağlanacağına ilişkin net bir takvim ortaya konulmamıştı. Bankalarla borçların yeniden yapılandırılması için yürütülen görüşmeler de şirketin geleceği açısından önem taşıyor. Nakit akışındaki sorunlar ve bazı ödemelerde yaşanan aksamalar, çözüm bekleyen konular arasında bulunuyor.

Kontrolmatik yatırımcısı yeni yönetimin adımlarını bekliyor

TMSF’nin kayyum olarak atanmasıyla birlikte Kontrolmatik’te yeni bir yönetim süreci başladı. Şirketin borçlarının nasıl yönetileceği, Pomega’nın yeniden üretime geçip geçemeyeceği ve finansman ihtiyacının hangi kaynaklardan karşılanacağı önümüzdeki dönemin temel gündem maddeleri olacak.

Kontrolmatik bu ayın başında paylaştığı bilançosunda, yılın ilk altı ayında 1,99 milyar TL zarar bildirmişti. KONTR hisselerinde son günlerde sert düşüşün ardından tepki alımları görüldü. Hisse, 23 Ekim 2026’da yüzde 7,97 gerileyerek 1,27 TL’den kapanırken, 26 Ekim’de yüzde 9,45 yükselişle 1,39 TL’ye, 27 Ekim’de ise yüzde 9,35 artışla 1,52 TL’ye çıktı.

28 Ekim’de TMSF’nin şirkete kayyum atandığı haberinin ardından yükseliş hızlandı ve KONTR hisseleri sabah işlemlerinde yüzde 9,87 artışla 1,67 TL tavan fiyatına ulaştı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/3Ç Kar/Zarar 30.12%-69.88%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.