
Kontrolmatik Teknoloji (KONTR) tarafından 2025 yılının ikinci çeyreğine ilişkin finansalları yayımlandı. Şirket için herhangi bir kurumdan beklenti olmazken, 199 milyon TL’nin net zarar açıklandı.
Şirket 3.814 milyon TL gelir ve 333 milyon TL FAVÖK açıklarken, Deniz Yatırım bilanço için değerlendirme yaptı. Bilançonun olumlu okunan tek detaının satış gelirlerindeki yıllık bazda reel büyüme olduğunu söyledi.
Olumsuz detayları ise FAVÖK’te daralmaya ek olarak net finansman gideri yükü ile net zarar geçmiş, net borçta artış şeklinde açıklayan aracı kurum, yaptığı değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
“2Ç25 finansallarında, satış gelirinde reel büyüme gözlenirken, operasyonel kârlılıkta azalış ve net borç pozisyonunda artış yaşandı. Bu çerçevede, açıklanan finansal sonuçları hisse performansı açısından olumsuz olarak değerlendiriyoruz.”
Deniz Yatırım yaptığı değerlendirme sonucunda KONTR için 12 aylık hedef fiyatını 47,97 TL’den 39 TL’ye indirdi. TUT tavsiyesini ise SAT olarak güncelledi.

kolayca yatırım yapın