
Ticaret Bakanlığı’nın 2025-2026 eğitim yılı öncesi kırtasiye ürünlerine yönelik yaptığı geniş çaplı denetimler, sektördeki fahiş fiyat artışlarını ortaya çıkardı. Denetimlerde 15 milyon TL’yi aşkın ceza kesilirken, haksız fiyat artışında Ankara ilk sırada yer aldı.

kolayca yatırım yapın
29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında 81 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 5 bini aşkın markette toplam 722 bin 528 ürün incelendi. Yapılan kontroller sonucunda 4 bin 816 ihlal tespit edildi ve 990 firma hakkında haksız fiyat artışı soruşturması başlatıldı.
İhlalde İstanbul, zamda Ankara zirvede
Denetim sonuçlarına göre, en çok ihlal 2.174 ile İstanbul’da tespit edildi. İstanbul’u 1.820 ihlalle Ankara ve 65 ihlalle İzmir takip etti.
Ancak haksız fiyat artışı uyguladığı gerekçesiyle en çok firma hakkında işlem yapılan il 531 firmayla Ankara oldu. Ankara’nın bu alandaki payı, İstanbul (155 firma) ve İzmir’in (45 firma) çok üzerinde gerçekleşti.
Ticaret Bakanlığı, piyasa denetimlerini tüketiciyi korumak amacıyla aynı kararlılıkla sürdüreceğini açıkladı.