
Türkiye gündemi, bugün açıklanan enflasyon verilerine yoğunlaştı. Fiyat artışlarına ilişkin tartışmalar sürerken resmi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon raporunun ardından kira artış oranı da beli oldu.
12 aylık enflasyon ortalamasına göre belirlenen kirada tavan zam oranı yüzde 41,13 olarak belirlendi. Önceki ay kira artış oranı yüzde 43,23 olmuştu.
Bu arada Vergi Uzmanı Ozan Bingöl tarafından bugün veriler sonrası yapılan açıklama asgari ücretlinin durumunu ortaya serdi. Bingöl, şöyle paylaşım yaptı:
“TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine göre ilk yedi aylık alım gücündeki erime yüzde 19,08, asgari ücretteki erime tutarı 4.217 liraya ulaşmıştır. Bu durum, yılın ikinci yarısı için artırılmamış olan asgari ücret nedeniyle milyonlarca asgari ücretlinin mağduriyetini açıkça göstermektedir.”