
Karsu Tekstil Sanayii ve Ticaret (KRTEK), 7 Temmuz’da yaptığı duyuruda yönetim kurulunun bedelli sermaye artırımı kararı aldığını açıkladı.
Sponsorlu | 2025/2Ç Kar/Zarar 32.49% / 67.51%
Şirket, 150.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 35.100.498 TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 300 oranında 105.301.495 TL artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 140.401.993 TL’ye çıkacağını bildirdi.
Bedelli sermaye artırımına ilişkin detaylar:
- Arttırılan 105.301.495,26 Türk Liralık sermayeyi temsil eden payların hamiline yazılı olarak oluşturulmasına,
- Mevcut ortakların rüçhan haklarında bir kısıtlama yapılmamasına,
- Yeni pay alma hakkının kullanılmasında 1 Kuruş (0,01 Türk Lirası) nominal değerli pay fiyatının 0,01 Türk Lirası fiyattan (1 lot pay için 1 Türk Lirası nominal değer üzerinden) TL olarak belirlenmesine,
- Yeni pay alma haklarının kullanım süresinin 15 gün olarak tespit edilmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde, yeni pay alma hakkı kullanım süresinin izleyen iş günü akşamı sona ermesine,
- Yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan payların 2 (iki) iş günü süreyle Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa’ da oluşacak fiyattan nominal bedelin altında olmamak kaydıyla halka arz edilmesine karar verildi.
Karsu Tekstil, payların ihracı için hazırlanacak izahnamenin onaylanması için Sermaye Piyasası Kurulu’na müracaat edileceğini ifade etti.
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri