
İsrail’in gece boyunca hava saldırısı düzenlediği İran, intikam sembolü olan kırmızı bayrağını göndere çekti. İsrail’in saldırılarına yönelik kınamalar gelmeye devam ediyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıları hukuksuz ve barbarca şeklinde tanımlamış, “Bu hukuksuz saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz,” demişti.
Ürdün, Irak ve Suriye hava sahalarını kapatırken, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden İsrail saldırılarına kınama geldi. ABD ise İran’ın karşılık vermesi durumunda İsrail’i savunacaklarını açıklamıştı.
ABD’nin geleneksel müttefiklerinden olan Suudi Arabistan ise İsrail’in saldırısını kınayarak dikkat çekti.
Riyad’daki Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Suudi Arabistan Krallığı, kardeş İslam Cumhuriyeti İran’a yönelik açık İsrail saldırılarını güçlü bir şekilde kınadğını ve reddettiğini ifade etmektedir. Bu saldırılar, İran’ın egemenliğini ve güvenliğini zedelemekte ve uluslararası hukuk ile normların açık bir ihlalini teşkil etmektedir,” ifadeleri kullanıldı.
Suudi Arabistan, İran’ın bölgedeki en önemli rakibi olarak değerlendiriliyor.