Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Marmara Bölgesi’nin yük ve transit trafiğini şehir dışına taşıyan Kuzey Marmara Otoyolu için son rakamları paylaştı. Bakan, açıklamasında otoyolun kullanım ve tasarruf rakamlarının yanı sıra yapı bilgilerine de değindi.
Karaismailoğlu’nun Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili açıklamalarına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı internet sitesinde yer verildi.
Karaismailoğlu, açıldığı günden bu yana Kuzey Marmara Otoyolu’nu 864 milyon aracın kullandığı bilgisini verdi. Bu proje ile yılda 5.4 milyar lira tasarruf sağlandığını belirtti.
Bakan, Twitter Hesabından da Paylaşım Yaptı
Bakan, sosyal medya hesabı üzerinden ise otoyolun görüntülerini içeren bir video paylaşımında bulundu.
Paylaşımda, İstanbul’dan başlayarak Kocaeli’den Sakarya’ya kadar 400 km uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu ile Marmara’nın yük ve transit trafiğinin şehir içerisinden çıkarıldığını belirtti.
Yılda toplam 5.4 milyar lira tasarruf sağlandığının belirtildiği paylaşımda, karbon emisyonunun 425 bin ton azaltıldığı bilgisi de verildi.
Bakanlık internet sitesinde yer verilen açıklamada, Kınalı’dan başlayan 398 kilometre uzunluğundaki otoyolun Sakarya Akyazı’ya uzandığını söyleyen Karaismailoğlu, proje ile İstanbul’un şehir içindeki ve mevcut Boğaz köprülerindeki trafik yoğunluğunun azaltıldığına dikkat çekti.
Araçların şehir içi trafiğine girmeden, yüksek standartlı, kesintisiz ve konforlu bir yol ile transit geçişinin sağlandığını belirtti.
Bakan, 2016 yılında Odayeri-Paşaköy kesiminin açılmasından bugüne kadar otoyolu toplam 864 milyon aracın kullandığının, proje ile yılda 5.4 milyar lira tasarruf sağlandığının ve karbon emisyonunun 425 bin ton azaldığının altını çizdi.
Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu’na da Bağlanacak
Kuzey Marmara Otoyolu’nun, ilerleyen zamanlarda Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu’na da bağlanacağı bilgisini veren Karaismailoğlu, Marmara Bölgesi’nin etrafında yüksek standartlı bir otoyol ağı kurma yolunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Karaismailoğlu, proje bünyesinde, üzerinden hızlı tren ve yük trenlerinin geçmesine imkan verecek şekilde tasarlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün de bulunduğunu hatırlattı.
Bakan, kuleleri 322 metre yüksekliğe ulaşan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş tabliyesine sahip köprüsü olduğunu kaydetti.