Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Kalyon Güneş’ten 1,87 milyar TL’lik panel satışı

Kalyon Güneş, yurt içindeki bir şirketle 1,87 milyar TL bedelli DGES panel satış sözleşmesi imzaladı.
Kalyon Güneş’ten 1,87 milyar TL’lik panel satışı
HABER GİRİŞ

Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş. (KLYPV), yurt içinde yerleşik bir şirket ile Depolamalı Güneş Enerjisi Santrali (DGES) projesinde kullanılmak üzere güneş enerjisi panellerinin satışına ilişkin 1,87 milyar TL tutarında sözleşme imzaladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre sözleşmenin bedeli KDV hariç 1 milyar 865 milyon 166 bin 452,45 TL olarak belirlendi.

Sözleşme kapsamında panel teslimatlarının 2027 yılının ilk çeyreği sonuna kadar gerçekleştirilmesi planlanıyor. Teslimatların tamamlanmasıyla sözleşme kapsamındaki satışların şirketin hasılatına yansıması bekleniyor.

Söz konusu anlaşmanın, Kalyon Güneş Teknolojileri’nin Depolamalı Güneş Enerjisi Santrali projeleri kapsamında gerçekleştirdiği ilk panel satış sözleşmesi olduğu belirtildi.

Şirket, yeni iş ilişkisinin ortaklık faaliyetlerine etkisini ciro ve kârlılığa olumlu katkı olarak değerlendirdi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/2Ç Kar/Zarar 17.84%-82.16%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın