Kaliforniya’da günlerdir düren ve bir türlü kontrol altına alınamayan yangının verdiği zarar giderek artıyor. Eyalette görülen en büyük yangın olduğu söylenen felaketin daha da yayılması düşüncesi hem yetkilileri hem de vatandaşları fazlasıyla endişelendiriyor.
Rüzgar nedeniyle önüne geçilemeyen yangın o kadar korkutucu ki ABD’de olağanüstü hal ilan edildi. Pek çok insan bölgeden tahliye edilirken, yüzlerce kişi evlerini alevler içinde yok olmaya bırakmanın üzüntüsünü yaşıyor. Kaçan insanlar gerçek olduğuna inanamayacağımız görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaşıyor ve ortaya serilenlerle durumun vahameti daha net anlaşılıyor.
Kaliforniya ormanlarında alevler içinde kalan canlıları düşünmekse herkesin içini sızlatıyor.Not the typical morning commute… pic.twitter.com/kJIOQeqsIK
— A. Mutzabaugh CMT (@WLV_investor) 6 Aralık 2017
Yangın hakkındaki verilere bakınca da karşımıza; şu ana kadar 200 bin kişinin tahliye edildiği, 100 bin hektar alanın alevler içinde olduğu ve 105 binanın yandığı bilgileri çıkıyor. Ayrıca yetkililerin son açıklamasına göre bölgeden otomobiliyle kaçmaya çalışan bir kişi alevlerin içinde kalarak hayatını kaybetti.
Tam da bu noktada bazı kaynaklar ünlü medya patronunun eyaletteki 30 milyon dolarlık villasının yandığı yönünde haberler yaptı.Rubert Murdoch’un namını daha önce duymayanlar için ünlü kişiliğin New York merkezli News Corporation şirketinin başkanı ve CEO’su olduğunu belirtelim. Arıca Forbes 2017 verilerine göre 12.5 milyar dolarlık servetin sahibi!
Evet, medya patronu hakkında az çok bilgi sahibi olduğunuzu varsayarak haberimize dönelim. Zira görünen o ki eyaletin en büyük yangınındaki en önemli şeylerden biri Murdoch’un evinin zarar görmesi.
Murdoch da yaptığı açıklamada; malikanenin boşaltıldığını, imalathanenin ve evin sağlam olduğunu umut ettiğini belirtmiş. Ayrıca bazı komşularının yangından dolayı büyük kayıplar yaşadığını öğrendiğini, onlar için dua ettiğini dile getirmiş.
Öte yandan; Paris Hilton da bölgedeki evinin tahliye edildiği haberini Twitter hesabında paylaşmış. Sonuçta; Bel-Air bölgesinde evi bulunanlar arasında Beyonce ile Jay-Z, Jennifer Aniston ve Elon Musk gibi pek çok ünlü isim var. Fakat söylenene göre Murdoch’un malikanesi daha “titiz” bir şekilde korunuyor. Artık yorum sizin…
Ücretsiz VİOP deneme hesabı açın ve 100.000 lira sanal para ile risk almadan nasıl yatırım yapacağınız öğrenin.