JP Morgan, Ocak ayı enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından Türkiye’ye ilişkin enflasyon tahminini yukarı yönlü güncelledi. Banka, aylık TÜFE artışının yüzde 4,8 ile hem kendi öngörülerini hem de piyasa beklentisini aştığını, çekirdek göstergelerde de ivmelenme görüldüğünü belirtti.
kolayca yatırım yapın
Bu tablo nedeniyle 2026 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 23’ten yüzde 24’e çıkarılırken risklerin hâlen yukarı yönlü olduğu vurgulandı. Kurum, enflasyondaki bozulmanın Merkez Bankası’nın Ocak’taki faiz indirimini 100 baz puanla sınırlamasında etkili olduğunu, yılın kalanında da aynı ölçekte indirimlerin sürebileceğini öngördü.
JP Morgan yıl sonu politika faizi tahminini yüzde 30 olarak korurken, bu beklenti için de yukarı yönlü risklere dikkat çekti.