Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Japonya ve İsviçre’den Rusya’ya Yaptırım Konusunda Ortak Adım

Japonya ve İsviçre bakanları yaptıkları görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'daki sivillere yönelik saldırılarından sorumlu tutulması konusunda fikir birliğine vardı.
Japonya ve İsviçre’den Rusya’ya Yaptırım Konusunda Ortak Adım
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Rusya, Ukrayna’da başlattığı saldırılarda sivil halkı hedef alarak dünyanın daha da fazla tepki göstermesine yol açtı. Rusya, Ukrayna’nın birçok kentinde meydana gelen sivil saldırılarını net bir dille reddetse de Batılı ülkeler, bunun bir savaş suçu olduğu konusunda hemfikir.

Japonya ve İsviçre’den de bu konuda bir adım geldi. İsviçre Konfederasyon Başkanı ve Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ile Japonya Başbakanı Kişida Fumio’nun Tokyo’da bir görüşme yaptığı bildirildi.

Kaynaklardan elde edilen bilgiye göre iki ülke Rusya’nın Ukraynalı sivillere yönelik yaptığı saldırılardan sorumlu tutulması gerektiği konusunda anlaşma sağladı.

Japonya Başbakanı Fumio, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasının sadece Avrupa’da değil Asya’da da uluslararası düzenin temelini baltaladığını söyledi. Bu nedenle uluslararası toplumun her zamankinden daha fazla birleşmeye ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

İsviçreli Bakan Cassis ise İsviçre’nin savaşı şiddetle kınadığını söyleyerek, Rusya’yı savaşı derhal durdurmaya davet etti. İsviçre Avrupa Birliği (AB) üyesi olmamasına rağmen Rusya konusunda alınan yaptırımları destekledi ve daha önce de bu hususta kararlar almıştı.

GCM Yatırım Banner

24 Şubat’ta başlayan savaşın hemen birkaç gün ardından Rusya ve Devlet Başkanı Putin için yaptırım kararı alan İsviçre, daha sonra 6,17 milyar dolarlık Rus varlığını dondurmuştu. Bunun yanında ülkedeki Rus zenginlerinin servetini kamuoyuna açıklayarak da Ukrayna’nın yanında olduğunu gösteren hamleler almıştı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.