Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İTEO Başkanı: Zam Oranını Kabul Etmiyoruz, Kontak Kapatacağız

İBB UKOME toplantısında çıkan zam kararına İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’dan tepki geldi. Bu zam oranını kabul etmediklerini söyledi. Detaylar haberde...
İTEO Başkanı: Zam Oranını Kabul Etmiyoruz, Kontak Kapatacağız
HABER GİRİŞ

Yakın bir zamanda ertelenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı bugün zam gündemiyle toplandı. Toplantı sonucunda toplu ulaşıma yüzde 51.52 oranında zam yapılması oy çokluğu ile kabul edildi. Zam kararına İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu’dan tepki geldi.

Zam kararıyla İstanbul’da taksi açılışı 19 TL’ye, indi-bindi ücreti 70 TL’ye yükseldi. Daha önceki açıklamalarında en az yüzde 100 oranında tarife zammının yapılmasını istediklerini belirten İTEO Başkanı Aksu, yapılan zamma karşı çıktı.

Aksu, bu zam oranını kabul etmediklerini ve kontak kapatacaklarını söyledi. Taksi esnafının zor durumda olduğunu, bu işin sürdürülebilirlikten çıktığını belirtti.Yakıt fiyatında bir oranın teklif edilmediğini, esnafla dalga geçildiğini bildirdi.

İTEO Başkanı Aksu, “ Bütün kurumlar toplantıya anlaşarak gelmişler. Esnaf hiçe sayılmış. Kesinlikle bu tarifeyi uygulamayacağız, kabul etmiyoruz. Vatandaşımız bize zam yapılmasını ısrarla söyledi.” dedi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.