Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İsveç ve Finlandiya da NATO Tatbikatlarına Katılacak

NATO, uzun zamandır planladığı kapsamlı askeri tatbikatlara başladı. Toplamda 18 binden fazla askerin yer alacağı açıklandı.
İsveç ve Finlandiya da NATO Tatbikatlarına Katılacak
HABER GİRİŞ

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO), yazılı açıklamasında Avrupa çapında uzun zamandır planlanan NATO tatbikatlarına başlandığını duyurdu. 20 ülkeden yaklaşık 18.000 askerin katıldığı en büyük tatbikatlardan ikisinin “Defender Europe” ve “Swift Response” olduğu belirtildi.

Polonya ve 8 ülkede yürütülen tatbikatlarda, Kuzey Makedonya’da paraşüt indirme ve helikopter saldırısı gibi faaliyetler icra edildiği açıklandı. Estonya’da, 14 ülkeden 15.000 askerin “Hedgedog” tatbikatına devam ettiği ve bunun 1991’den beri yapılan en büyük askeri manevralardan biri olduğu kaydedildi.

Litvanya’da yürütülen “Iron Wolf” isimli tatbikata 3 bin NATO askerinin katıldığı ve Alman Leopard 2 tanklarının da içinde olduğu 1000 araç bulunduğu söylendi.

Akdeniz’de, USS Harry S. Truman Carrier Strike Group, deniz tatbikatlarının “Neptün serisi” sırasında bu yıl ikinci kez NATO komutası altına alınacağı belirtildi.

Almanya’daki “Wettiner Heide” adlı NATO Mütekabiliyet Kuvveti tatbikatında ise 7 bin 500 askerin bulunduğu açıklandı. NATO Sözcüsü Oana Lungescu, “Bu tür tatbikatlar NATO’nun güçlü ve milletlerimizi korumaya ve her türlü tehdide karşı savunmaya hazır olduğunu gösteriyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Bunların, Rusya’nın Ukrayna’daki saldırısından öncesinde planlanmış tatbikatlar olduğunu söyleyen Lungescu, “Müttefik topraklarının her santimini koruma ve savunma kararlılığımız hakkında yanlış hesaplama veya yanlış anlama için herhangi bir odayı ortadan kaldırmaya yardımcı oluyorlar.” dedi.

NATO üyeliği için başvuru yapacağını duyuran Finlandiya ve İsveç’in de gelecek haftalarda tatbikatlara katılması bekleniyor. Söz konusu ülkelerin daha önce de NATO’nun birçok faaliyetinde yer aldığı hatırlatıldı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın