Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İstanbul’da enflasyon Mart’ta hız kesmedi

İstanbul’da Mart ayında enflasyon aylık yüzde 2,97 artarken, yıllık artış yüzde 37,68 oldu.
İstanbul’da enflasyon Mart’ta hız kesmedi
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

İstanbul’da enflasyon Mart ayında da yüksek seyrini korudu. İstanbul Ticaret Odası’nın açıkladığı verilere göre, perakende fiyatları Mart 2026’da aylık yüzde 2,97 artarken, yıllık artış yüzde 37,68 oldu. Yılbaşından bu yana fiyat artışı yüzde 11,81’e ulaşırken, 12 aylık ortalamalara göre artış yüzde 40,44 olarak kaydedildi.

Aylık bazda en yüksek fiyat artışı yüzde 5,14 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti. Sağlık, alkollü içecekler ve tütün ile ev eşyası da öne çıkan diğer artış kalemleri oldu. Gıda fiyatları ise yüzde 2,89 yükseldi.

Yıllık bazda ise en dikkat çekici artış yüzde 67,30 ile eğitimde görülürken, konut ve sağlık harcamaları da yüksek artış oranlarıyla öne çıktı. Akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş, gıdada mevsimsel etkiler ve kamu kaynaklı düzenlemeler fiyat artışlarında belirleyici oldu.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/4Ç Kar/Zarar 28.74%-71.26%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.