Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İsrailli şirketlere Dubai Air Show yasağı geldi

İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve bu hafta Katar'ın kalbine düzenlediği saldırıya artan tepkiler sonrasında Dubai Air Show'a katılımı engellendi.
İsrailli şirketlere Dubai Air Show yasağı geldi
HABER GİRİŞ

İsrail’in Gazze’deki saldırıları ve bu hafta Katar’a düzenlenen hava saldırısının ardından Körfez’de artan tepkiler, İsrailli savunma sanayi şirketlerinin Birleşik Arap Emirlikleri’nde Kasım ayında yapılacak Dubai Air Show’a katılımı engellendi.

Organizatörler, birkaç İsrailli firmaya gönderdikleri mektupla bu yıl fuara kabul edilmeyeceklerini bildirdi. Karar, Doha’da Hamas’ın siyasi kanadını hedef alan ve ölümlerle sonuçlanan saldırının ardından geldi.

Katar’ın öfkesini toplayan bu saldırı, Körfez genelinde de tepki çekti. ABD yönetimi de İsrail’in çizgisine yakın durmasına rağmen bu kez çekincelerini dile getirdi.

Mektupta, yasak kararının mesleki yeterlilik eksiklerine dayandığı öne sürülse de yetkililer, İsrail’in daha önce gayriresmi olarak dışlanacağını bildiklerini ifade etti. İsrail Savunma Bakanlığı organizatörlerden bildirimi aldığını doğruladı, ancak detay vermedi. İsrail’in önde gelen savunma şirketlerinden Israel Aerospace Industries ve Elbit Systems de yorum yapmadı.

Benzer adımlar daha önce de atılmıştı. İngiltere bu hafta en büyük savunma fuarına İsrailli yetkilileri kabul etmedi. Haziran ayında ise Fransa, Paris Air Show’da İsrailli savunma şirketlerinin stantlarını kapatmıştı.

Buna karşın İsrailli firmalar, bu yılın Şubat ayında Abu Dabi’deki savunma fuarına ve 2023’teki Dubai Air Show’a katılabilmişti.

BAE, İsrail ile 2020’de Trump döneminde imzalanan Abraham Anlaşmaları ile diplomatik ilişkiler kurmuştu. Ancak Gazze’de 23 aydır süren saldırılar ve İran’la bölgedeki gerilimler, bu ilişkileri ciddi biçimde zorluyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/2Ç Kar/Zarar 32.49% / 67.51%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.