Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İSO: Eximbank’ta Finansman Problemi Yaşanıyor

İstanbul Sanayi Odası Başkanı, para politikası hamleleri sonrasında ihracatçı sanayicilerin ve Eximbank yönetiminin ciddi sorunlar yaşadığını söyledi. Detaylar haberde;
İSO: Eximbank’ta Finansman Problemi Yaşanıyor
HABER GİRİŞ

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ihracat sektörü ve Eximbank ile ilgili basın açıklaması yayımladı. Bahçıvan, açıklamasında ihracat yapan sanayicilerin finansman problemi yaşadığını ve Türk Eximbank yönetiminde de ciddi sorunların meydana geldiğini ifade etti.

Merkez Bankası’nın (TCMB) uyguladığı politikalara dikkat çeken İSO Başkanı, en önemli finansal destek kalemi olan Türk Eximbank’ın son uygulanan ekonomi kararlarından olumsuz etkilendiğini söyledi.

Ekonomi ve üretimde can suyu olarak nitelediği ihracatçı sanayicilerin de kredi kaynaklarına ulaşımda problem yaşadığını paylaştı.

Yaşanan Sorunlar Merkez Bankası’ndan Kaynaklı

Banka yönetimini sıkıntıya sokan gelişmelere Türk Eximbank’ın sebep olmadığının altını çizen Bahçıvan, TCMB kaynaklı sorunların son BDDK uygulamalarıyla tetiklendiğini aktardı. Kangren haline gelen gelişmelerin ise ihracat yapan sanayicilerin kaliteli finansmana erişimini engellediğini açıkladı.

Finansman krizinin özellikle bayram öncesi gibi hassas bir dönemde üretim ve ihracatı hak etmediği bir darboğaz ile karşı karşıya bıraktığını savundu.

GCM Yatırım Banner

İhracat ve sanayi sektörünün bu tür tatsız sürprizleri hak etmediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bu konuya bırakın önümüzdeki günleri; en kısa sürede kalıcı bir çözüm getirilmediği takdirde yakın gelecekteki ihracat rakamlarında da, üretim rakamlarında da ekonomimizi olumsuz etkileyecek bir takım gelişmelerin arifesinde olduğumuzu üzülerek gözlemliyoruz.”

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.