Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İş dünyası hükümetten kredi ve vergi desteği talep ediyor

İş dünyası gelir vergisi, kur sorunu, döviz bozdurma ve diğer konularla ilgili taleplerini hükümet yetkilileriyle paylaştı. İşte detaylar;
İş dünyası hükümetten kredi ve vergi desteği talep ediyor
HABER GİRİŞ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Ekonomik Şurası’nda Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz ve bakanların katılımıyla yapılan bölümde iş dünyasının sorunlarını aktardı.

Basına açık ve kapalı bölümde iş dünyasının faiz ve finansmana erişimi, KOBİ’lere verilen kredilerin bankacılık kredi büyüme sınırlarından çıkarılması, tekstil ve hazır giyim sektörüne özel teşvik ve yurt dışına vize sorunlarının kaldırılması gibi konular dillendirildi.

Ekonomi’ye bilgi veren kaynaklar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından dillendirilen, KOBİ’lerin kredi faizlerinin yüksekliği-destek talebi, tüm sektörlerin finansmana erişim sıkıntısını vurguladılar.

Kur Sorunu ve Döviz Bozdurma

İhracat ve rekabet gücü temelli olarak TL’ni reel değerlenmesi nedeniyle yaşanan sorun tekrarlanırken ihracat gelirlerinden elde edilen dövizlerin bir kısmının TL’ye çevrilmesi zorunluluğunun tamamen kaldırılması talep edildi.

Gelir Vergisi Tekrar Gündemde

İşçi kesiminin dile getirdiği, gelir vergisi dilimlerinin tutarlarının düşük belirlenmesi ve oran yüksekliği işveren tarafından gündem getirildi.

İş dünyası, gelir vergisinin yeniden düzenlenmesi, oranların düşürülmesi ve gelir vergisi dilimlerinin tutarlarının yükseltilmesini talep etti. Vergi alanında KDV iadelerinin hızlandırılması talepler arasında yer aldı.

GES Yatırımlarında Yaşanan Sorunlar

Enerji yatırımlarına ilişkin konuların gündeme geldiği toplantıda, üretici firmaların özellikle kendi ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun olarak kullandığı lisanssız güneş enerjisi yatırımlarının ilerlemesinde ve işletmesinde yaşanan sorunlar dile getirildi.

Sanayi Havzaları

Toplantıda, sanayi hazları oluşturulması konusu iş dünyası tarafından ekonomi yönetiminden talep edildi. Başta deprem riski altındaki İstanbul olmak üzere, riskli ve aşırı yoğunlaşmış sanayi bölgelerindeki riski dağıtmak, bölgesel gelişmişlik farkını azaltmak amacıyla önerilen ve İç Anadolu ile Doğu Anadolu’nun uygun yerlerinde, ulaştırma sorunu olmayacak şekilde sanayi havzaları oluşturma önerisi bir kez daha gündeme taşındı.

Kuraklık ve Bölgesel Problemler

Toplantıda tarım yoğun sektörlere ve bölgelere yönelik verilen bilgide, mevsim olarak kuraklık yanında su sorununun da yaşadığı, bunun tarımsal faaliyetleri olumsuz etkileyebileceği kaydedildi.

Doğu ve Güneydoğu illerindeki işletmeler, teminat sorunlarının yaşandığını kaydettiler. Çeşitli il ve ilçelerin yerel sorunları da bakanlarla paylaşıldı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın