Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İş Bankası ile Proparco’dan iklim ve KOBİ’lere 100 milyon euro destek

İş Bankası ile Fransız Kalkınma Ajansı'nın özel sektör temsilcisi Proparco ile 5 yıl vadeli 100 milyon euro tutarında kredi anlaşması imzaladı.
İş Bankası ile Proparco’dan iklim ve KOBİ’lere 100 milyon euro destek
HABER GİRİŞ

Türkiye İş Bankası, sürdürülebilir kalkınma ve iklim dostu yatırımlara verdiği desteği bir adım öteye taşıdı. Banka, Fransız Kalkınma Ajansı’nın özel sektör yatırım kolu Proparco ile 5 yıl vadeli 100 milyon Euro tutarında yeni bir kredi anlaşması imzaladı. Bu kaynak, özellikle iklim finansmanı projeleri ve KOBİ’lerin finansman ihtiyaçları için kullanılacak.

Sizce ISCTR Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Anlaşma kapsamında sağlanan fonlar, Türkiye’deki mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) büyümesine katkı sağlarken, aynı zamanda yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve düşük karbonlu ekonomi projelerine de destek olacak.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Özşuca, “Bu kaynakla hem KOBİ’lerin erişimini güçlendireceğiz hem de iklim krizine karşı mücadeleye finansal katkı sunacağız” açıklamasında bulundu.

Proparco’nun Türkiye ve Bölge Direktörü Stéphane Froissardey, “İş Bankası ile uzun soluklu iş birliğimizi bu anlaşmayla pekiştirmekten memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’nin önde gelen özel bankasıyla yaptığımız bu işlem, fonların ekonomiye yaygın etkisini artırıyor. Bu adım, finansal kapsayıcılık ve yeşil geçiş hedeflerimizle tam uyumlu” ifadelerini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.