Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İş Bankası/Aran: Ucuz iş gücüyle rekabet dönemi bitti

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, finansmana erişimin rahatladığı dönemlerin kapasite artışı yerine verimlilik ve katma değerli üretim için değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
İş Bankası/Aran: Ucuz iş gücüyle rekabet dönemi bitti
HABER GİRİŞ

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, finansmana erişimin yeniden rahatladığı dönemlerde kapasite artırımı yerine katma değerli üretime odaklanmanın kritik önem taşıdığını söyledi.

Sizce ISCTR Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

İstanbul’da düzenlenen “OSB’lerde İkiz Dönüşüm Buluşmaları” etkinliğinde konuşan Aran, mevcut ekonomik programın daha geniş bir kalkınma ve dönüşüm vizyonuna evrilmesi gerektiğini vurguladı.

Mevcut ekonomik süreci zorlu bir kışa benzeten Aran, bu dönemde edinilen tecrübelerin unutulmaması gerektiğini belirterek, geçmişteki bol para dönemlerinde yapılan hataların yeniden tekrarlanmaması uyarısında bulundu.

Finansal genişleme dönemlerinin bir fırsat penceresi olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Aran, bu sürecin yapısal dönüşüm için değerlendirilmesinin şart olduğunu söyledi.

Sadece artan talebe güvenerek kapasite büyütmenin riskli olduğunu dile getiren Aran, sürdürülebilir kârlılığın ancak verimlilik artışı ve katma değerli üretimle sağlanabileceğini kaydetti.

Türkiye’nin ucuz iş gücüyle rekabet dönemini geride bıraktığını vurgulayan Aran, fiyat belirleme gücü olan, değer zincirinin üst basamaklarında yer alan bir üretim modelinin zorunlu hale geldiğini ifade etti.

Aran, teknoloji ve finansın doğru kullanımının bu dönüşümde belirleyici olacağını belirterek, tüm paydaşları verimli ve yüksek katma değerli üretim hedefi etrafında birleşmeye çağırdı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın