Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

İran Kripto Para Madenciliğini Yüksek Enerji Gereksinimi Nedeniyle Kısıtladı

Hükümet daha önce yaz aylarında benzer bir karar almıştı. İran madencilik sektörünü etkileyecek yeni bir adım daha attı. Detaylar geliyor…
İran Kripto Para Madenciliğini Yüksek Enerji Gereksinimi Nedeniyle Kısıtladı
Son Güncelleme: 
Yorum

İran’ın kış aylarında artan enerji tüketimi nedeniyle, kripto para madenciliği merkezlerinin faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Iran Grid Management Company (Tavanir) yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü Mostafa Rajabi Mashhadi, azalan sıcaklıklarda enerji santrallerinde sıvı yakıt tüketimini azaltmak için kripto madenciliği merkezlerini tekrar durdurma kararı aldıklarını bildirdi.

Yürütme, ülkede enerji tasarrufunun önemini vurgulayarak vatandaşları da elektrik ve gaz tüketimini mümkün olduğunca azaltmaya çağırdı. Yerel raporlara göre İran’da tüketilen yakıtın %70’i binaları ısıtmak için kullanılıyor . Yeni enerji tasarrufu önlemlerinin enerji tüketimini en az %40 oranında azaltması bekleniyor.

İran hükümeti ayrıca yasadışı kripto madencileriyle mücadele etmek için çalışıyor. Kasım ayının sonlarında, yerel enerji yetkilileri, yasadışı kripto madenciliği için kullanılan toplam 222.000 madencilik ihazına el koyduklarını açıkladı.

İran, küresel Bitcoin hash oranının tahmini %4,5-7’sini oluşturan dünyanın en büyük kripto madenciliği ülkeleri arasında yer alıyor. Ülke daha önce, yüksek sıcaklıklar nedeniyle güç talebinin en yüksek olduğu dönemlere atıfta bulunarak, yaz aylarında kripto madenciliğine geçici yasak koymuştu. Yasak Eylül ayında kaldırılmıştı.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu | 2023/1Ç Kar/Zarar %31.81/68.19%