Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İngiltere Şokta! Bazı Ülkeler Monarşiden Ayrılmayı Planlıyor

Kraliçenin ölümünün ardından İngiliz monarşisinde olan bazı ülkelerde cumhuriyet tartışmaları patlak verdi. İşte detaylar,
İngiltere Şokta! Bazı Ülkeler Monarşiden Ayrılmayı Planlıyor
HABER GİRİŞ

Kraliçe 2. Elizabeth’in 96 yaşında ölümünden sonra yeni Kral oğlu Charles olmuştu. Kraliçe 2. Elizabeth, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Jamaika, Papua Yeni Gine gibi bazı ülkelerin kraliçesiydi. Elizabeth’in ölümünün ardından bazı ülkelerde cumhuriyet tartışmaları ortaya çıktı.

Avustralya, Antigua ve Barbuda’da Referanduma Gidilecek

Elizabeth’in ölümü sonrası, Avustralya, Antigua ve Barbuda’da monarşiden ayrılmayla ilgili tartışmalar patlak verdi. Antigua ve Barbuda Başbakanı, 3 yıl içinde referanduma gidileceğini aktardı.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanaese, konuyla ilgili gazetelere demeç verdi ve yeni Kralın Avustralya ile kuvvetli ilişkileri olduğunu belirtti. Kendisine cumhuriyete geçiş ile ilgili yöneltilen soruya hala Kraliçenin yasını tuttuklarını, ancak referandumun her zaman bir olasılık olduğunu söyleyerek cevap verdi.

Cumhuriyetçiler Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümüyle monarşiden ayrılmak için çağrılar yapmaya başladı.

Yeşiller Partisi lideri Adam Bandt, tweet atarak Avustralya’nın ilerlemesi ve gelişmesi için cumhuriyete geçilmesinin gerekliliğinden bahsetti.

GCM Yatırım Banner

Yeni Zelanda Başbakanı: Zamanla Cumhuriyete Geçeceğiz

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Elizabeth’in ölümünün ardından yönetimle ilgili değerlendirmeler yaptı. Ardern, yıllardır süren cumhuriyete geçiş ile ilgili tartışmalara hatırlattı.

Ancak yönetim değişikliği ile ilgili hükümetin yakın zamanda bir planının olmadığını belirtti. Kraliçenin ölümünden sonra ülkedeki tartışmaların arttığını, ancak cumhuriyete geçişin Elizabeth’in ölümü ile ilgili bağlantısının olmadığını belirtti.

Ardern, Yeni Zelanda’nın zamanla cumhuriyete geçeceğine ve bu değişikliğin kendi yaşam süresi içinde olacağına inandığını belirtti. 70 yılı aşkın süredir Yeni Zelanda Kraliçesi olan Elizabeth için anma töreni düzenleyeceklerini bildirdi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın