Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İngiltere Hükümeti Chelsea’nin Satışına İzin Verdi

İngiltere hükümeti, daha önce Rus oligark Abramovich’in olan Chelsea’nin ABD’li Todd Boehly’ye satışını onayladı. Detaylar haberde;
İngiltere Hükümeti Chelsea’nin Satışına İzin Verdi
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Rusya’nın Ukrayna işgalinin ardından baskıya dayanamayıp Chelsea’nin yönetimini devreden Roman Abramovich’in ardından kulübü kimin alacağı merakla bekleniyordu. 7 Mayıs’ta Chelsea’nin Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyum tarafından satın alındığı açıklanmıştı.

Bugün alınan bilgiler, Chelsea’nin Todd Boehly’e satışının İngiltere hükümeti tarafından onaylandığını gösterdi. İngiltere hükümeti Chelsea’nin 5,3 milyar dolarlık devralımını onayladı.

Böylelikle LA Dodgers’ın ortak sahibi Todd Boehly liderliğindeki konsorsiyumun, kulübün yeni sahibi olacağı kesinleşti.

İngiltere hükümetinden bir sözcü bugün yaptığı açıklamada, “Dün gece geç saatlerde İngiltere hükümeti, Chelsea’nin satışına izin veren bir lisans çıkarabileceğimiz bir konuma ulaştı” dedi.

Aynı zamanda İngiliz hükümeti satıştan elde edilen gelirin dondurulan bir banka hesabına gideceğini ve ardından hayır kurumuna bağışlanacağını söyledi.

“Roman Abramovich’e yaptırımın ardından hükümet, Chelsea’nin futbol oynamaya devam edebilmesini sağlamak için çok çalıştı. Ancak kulübün uzun vadeli geleceğinin ancak yeni bir sahibi tarafından güvence altına alınabileceği konusunda her zaman net olduk.” ifadelerine yer verildi.

Açıklama, satıştan elde edilen gelirin tamamının Roman Abramovich’e veya başka herhangi bir yaptırıma sahip kişiye fayda sağlayamayacağından duyulan memnuniyeti aktardı. Ayrıca satıştan elde edilen gelirin Ukrayna’da savaş mağdurlarını desteklemek amacıyla insani amaçlar için kullanılacağı eklendi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.