
İngiltere gösterge endeksi FTSE 100, bugün 7,188 puanla Şubat 2020 sonrasındaki yeni en yüksek seviyeyi test etti. Duyarlılık geçen hafta açıklanan rekor ekonomik büyüme verilerinin yanında FED’in güvercin duruşunu sürdürmesine yönelik beklentilerle desteklendi.
Aynı zamanda bu hafta açıklanacak İngiltere işgücü, perakende ve enflasyon verilerine yönelik iyimser tahminler endeksi olumlu etkiledi. Başbakan Boris Johnson dün Twitter hesabından; “gelecek yılın sonuna kadar dünyayı COVID’e karşı aşılamaya yardımcı olacağız” dedi.
10 Mayıs’ta 7,164 puanla Şubat 2020 sonrası zirve yapan FTSE 100, haftaya 7,134.036 puanla başladıktan sonra 7,188.26’ya kadar yükseldi.
Bu da Şubat 2020’deki 7,403.92 puanın ardından en yüksek seviye oldu. Yaklaşık 16 ayın yükseğine ulaşan FTSE 100, TSİ 10.50’de yüzde 0,42 artıyla pozitif seyrini sürdürüyor.
Bir yılda yüzde 18 değerlenen borsa endeksinin aynı dakikalardaki en güçlü yükselişi ise online yemek teslimatı şirketi Just Eat Takeaway tarafından kaydediliyor.
Sonrasında İngiliz inşaat şirketi Persimmon PLC ile telekomünikasyon şirketi BT Group geliyor. Öte yandan bu akşam kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik bir erteleme açıklaması yapması beklenen Boris Johnson, kaynaklara göre 21 Haziran2da geçilmesi planlanan dördüncü aşamayı bir ay erteleyecek.