Bugün açıklanan veriler İngiltere’de enflasyonun Şubat’ta yüzde 3 seviyesinde sabit kaldığını gösterdi. Verilerin ardından İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) olası rotasına ilişkin görüş bildiren ING ekonomisti James Smith, piyasa beklentilerinin aksi yönde değerlendirmede bulundu.
“İngiltere Merkez Bankası için mevcut fiyatlandırma aşırı görünüyor. Piyasalar bu yıl üç faiz artırımı fiyatlıyor, ancak bu beklentilerin takas piyasasındaki düşük likidite nedeniyle çarpıtılmış olması muhtemel. Mevcut petrol ve doğalgaz fiyat seviyelerinde faiz artırımı için gereken eşiğin karşılandığının hiç de açık olmadığını düşünüyoruz.” dedi.
ING’nin BoE için revize edilmiş temel senaryosuna göre 2026 boyunca faiz indirimlerine ara verilecek ve 2027 başlarında faiz indirimleri yeniden başlayacak.