Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

IMF’ye Göre Çin’deki Emlak Krizi için Ek Önlemler Alınmalı

IMF'nin son raporuna göre Çin'deki gayrimenkul krizinin önüne geçilmesi için ek önlemler gerekiyor. Ayrıntılar geliyor...
IMF’ye Göre Çin’deki Emlak Krizi için Ek Önlemler Alınmalı
HABER GİRİŞ

Uluslararası Para Fonu, Çin’in emlak sorunlarını çözmek için daha fazla önlem alması yapması gerektiğini söyledi. Emlak piyasası, Çin’in GSYİH’sının yaklaşık dörtte birine katkıda bulunuyor ve özellikle Pekin’in 2020’de geliştiricilerin borca olan yüksek bağımlılığını kırmasından bu yana, büyüme üzerinde olumsuz etki yarattı.

Çinli yetkililer son birkaç ay içinde sektörün finansmanı üzerindeki kısıtlamaları hafifletmeye başladı. IMF’nin Asya Pasifik Departmanı direktör yardımcısı Thomas Helbling, bir brifingde, son politika önlemlerinin memnuniyetle karşılandığını ancak gayrimenkul krizini sona erdirmek için ek eylemlere ihtiyaç duyulacağını söyledi.

Helbing açıklamasında, “Önlemlere bakarsanız, birçoğu hala nispeten iyi finansal sağlıkta olan geliştiriciler için finansman sorunlarını ele alıyor, bu yüzden bu yardımcı olacak. Ancak mülk geliştiricilerinin ciddi finansal zorluklarla karşı karşıya kaldıkları sorunlar henüz ele alınmadı. Bitmemiş konutların büyük stoku konusu daha geniş bir şekilde ele alınmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Çin’deki daireler genellikle tamamlanmadan önce ev alıcılarına satılıyor. Covid pandemisi ve finansal zorluklar inşaat süreçlerini yavaşlattı ve bazı ev alıcıları geçen yaz protesto amacıyla ipotek ödemelerini durdurdu.

Çinli yetkililer daha sonra geliştiricilerin önceden satılan daireleri inşa etmelerini tamamlamalarına yardımcı olma ihtiyacını vurguladı. Yine de, Çin’de satılan konut oranı geçen yıl yaklaşık yüzde 27 oranında düşerken, resmi rakamlara göre gayrimenkul yatırımı yüzde 10 oranında düştü.

GCM Yatırım Banner

Helbing, bitmemiş dairelerin büyük stokunu ele almak için ek önlemler alınması çağrısında bulundu. Aksi takdirde sektörün çökmeye devam edeceğini belirten yetkili, bunun daha geniş ekonomik toparlanma için bir handikap olacağını söyledi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.