Bazı büyük pazarlardan engellenmiş olmasına ve ABD’nin artan baskısına rağmen dünya çapındaki taşıyıcılarla anlaşmalara devam eden Huawei, dünya çapında 50’den fazla ticari 5G sözleşmesi imzaladığını duyurdu.
Huawei’den gelen son duyuru, Çinli telekomünikasyon devinin halka açık sözleşme sayılarına göre en yakın rakipleri Nokia ve Ericsson’un önüne geçtiğini gösterdi. İki şirket bugün kaynaklara anlaşma rakamlarıyla ilgili açıklama yapmasa da Nokia Temmuz’da 45 ticari 5G anlaşması yaptığını bildirmiş, Ericsson’un sayısı ise 24 olarak ifade edilmişti.
Sonuçta Huawei, Japonya ve Avustralya gibi büyük pazarlarda 5G’den etkili bir şekilde engellenmiş olmasına rağmen büyük mobil taşıyıcılarla hala anlaşma sağlayabileceğini kanıtlamaya istekli görünüyor.Bu arada Trump yönetiminin müttefiklerini Huawei’i 5G pazarlarından uzak tutmaya çağırdığı da sık sık rapor ediliyor. Pazartesi günü ABD ile Polonya arasında imzalanan anlaşma da ABD’nin 5G planlarının parçası olmak isteyen şirketler için daha katı kurallar yaratıyor. İki taraf, bir tedarikçinin yabancı bir hükümet tarafından kontrol edilip edilmeyeceğini araştırmaya karar verirken açıklamada Huawei’in adı açıkça belirtilmedi.
İngiltere’deki bir yasağın Avrupa’daki diğerlerinin Huawei hakkındaki düşüncelerini değiştirip değiştirmeyeceği sorulduğunda ise endişelenmediğini söyledi.
ABD şirketlerinin ve tedarikçilerinin, ürünlerini ve bileşenlerini Huawei’e sağlamaya devam etmeleri için memnuniyetle karşıladıklarını anlatan Xu, bu şirketlerin Huawei’e daha uzun süre tedarik edemezlerse ne olacağı yönündeki soruyaysa söz konusu durumun halihazırda gerçekleştiğini ancak şirketin büyümeye devam ettiğini belirterek cevap verdi. “Sorduğunuz şey zaten gerçekleşti. Ancak bu şartlara rağmen Huawei’in işleri sağlam ve istikrarlı olmaya devam ediyor” ifadeleriyle de Çinli devi savundu.
Ücretsiz VİOP deneme hesabı açın ve 100.000 lira sanal para ile risk almadan nasıl yatırım yapacağınız öğrenin.