Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Hissesi taban olan SMRVA, alacak portföyü ihalesine teklif verdi

Borsada SMRVA koduyla işlem gören Sümer Varlık, Garanti Bankası’nın ihalesine en yüksek teklifi verdi. İşte detaylar;
Hissesi taban olan SMRVA, alacak portföyü ihalesine teklif verdi
HABER GİRİŞ

Sümer Varlık Yönetim A.Ş. (SMRVA), 12 Aralık’ta Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan tahsili gecikmiş alacak portföyü alımı hakkında açıklama yaptı.

Şirket, Türkiye Garanti Bankası A.Ş.’nin 12 Aralık 2025’te gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak ihalesinde, satılan 503 milyon TL anapara büyüklüğündeki bir adet bireysel portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazandığını belirtti.

Sümer Varlık, sonuçların kesinleşmesinin ihaleyi açan banka yönetim kurulunun onayına bağlı olduğunu, onay sonrası sözleşmenin imza süreci ve satışa konu alacakların devir işlemlerinin başlatılacağını bildirdi.

SMRVA 12 Aralık’ta günü yüzde 10 düşüşle 289 TL’den tamamladı. Hissede haftalık yüzde 39, aylık yüzde 24 değer kaybı gerçekleşti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.